Jdi na obsah Jdi na menu
 


ERA Z ROSTĚNIC

24. 10. 2016

16.6.2000 - 8.10.2016

 

  V roce 2000 jsem si koupil štěně – fenečku Eru z Rostěnic po feně Besy z Kyjovic a psu Salto vom Lingenauer Holz, což je německý krátkosrstý ohař, který byl z rozhodnutí výboru Klubu chovatelů českého fouska vybrán a připuštěn na výše uvedenou fenu z důvodu osvěžení krve a zlepšení povahových vlastností českého fouska jako plemene. Tuto fenu se mi podařilo uchovnit. Měla 6 vrhů a dala chovného psa Marca z Kyjovic, který působí v Mikulově na jižní Moravě a chovné feny Lola a Meggy z Kyjovic, které působí ve východních Čechách. Dále chovné feny Pam z Kyjovic a Ritu z Kyjovic, dále chovného psa Rickyho z Kyjovic, kteří jsou zde na Severní Moravě. Její poslední vrh se narodil v lednu 2009, a z něho je zatím jedna chovná fena Sissi z Kyjovic a chovní psi Sam z Kyjovic a Salto z Kyjovic.

Dlouhá léta nás Era doprovázela na honech i jen na procházkách, a její chuť pracovat i přesto, že už téměř neslyšela, byla neuvěřitelná.

Era se dožila téměř 16,5 let. Byla to velmi dlouhá doba, kterou jsme spolu prožili a proto máme na ni neuvěřitelné množství vzpomínek, které nám ji budou navždy připomínat. Nikdy nezapomeneme na její oči, které mne neustále sledovaly a čekaly na každé mé gesto.

 
 

 

Portrét




Poslední fotografie


Kontakt

Chovatelská stanice Z KYJOVIC

PAVEL HERMANN
MARTINA JAROLIMOVÁ

742 91 VELKÉ ALBRECHTICE 46

tel. 00420739078755

p.hermann@seznam.cz


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>