Jdi na obsah Jdi na menu
 


ERA Z ROSTĚNIC

V roce 2000 jsem si koupil štěně – fenečku Eru z Rostěnic (nar. 16. 6. 2000) po feně Besy z Kyjovic a psu Salto vom Lingenauer Holz, což je německý krátkosrstý ohař, který byl z rozhodnutí výboru Klubu chovatelů českého fouska vybrán a připuštěn na výše uvedenou fenu z důvodu osvěžení krve a zlepšení povahových vlastností českého fouska jako plemene. Tuto fenu se mi podařilo uchovnit. Měla 6 vrhů a dala chovného psa Marca z Kyjovic, který působí v Mikulově na jižní Moravě a chovné feny Lola a Meggy z Kyjovic, které působí ve východních Čechách. Dále chovné feny Pam z Kyjovic a Ritu z Kyjovic, dále chovného psa Rickyho z Kyjovic, kteří jsou zde na Severní Moravě. Její poslední vrh se narodil v lednu 2009, a z něho je zatím jedna chovná fena Sissi z Kyjovic a chovní psi Sam z Kyjovic a Salto z Kyjovic, a tím je její činnost v chovu ukončena. Era nás doprovázela na hony a při společných procházkách velmi dlouhou dobu. Dožila se úctyhodného věku téměř 16,5 let. Dne 8. 10. 2016 odešla navždy.

 

 

OGAR Z BŘEZOVÉ STRÁNĚ

V roce 2005 přibyl do chovné stanice pes Ogar z Březové stráně (linie VII – Zborov), kterého se mi v roce 2006 podařilo po splnění všech podmínek zařadit do chovu. Všestranné zkoušky absolvoval s počtem 482 bodů a s oceněním za Nejlepší pole. Zatím jsou po něm 3 vrhy, z toho jeden v Holandsku. Je po něm chovná fena Rita z Kyjovic, chovný pes Ricky z Kyjovic. V Holandsku je po něm chovná fena Storm Venaticus Major. V roce 2012 Ogar bohužel uhynul. 

 

RITA Z KYJOVIC

Rita  se narodila v lednu 2008 po feně Eře z Rostěnic a psu Ogaru z Březové stráně a jelikož se v tomto vrhu narodila jako jediná fenka, nechal jsem si ji doma. Nyní v roce 2009 jsme splnili všechny podmínky pro uchovnění a fena se stává chovnou. Již v  roce 2011 byli uchovněni její první potomci, a to fenky Tara a Tina z Kyjovic. Další chovnou fenou se v roce 2013 stala Ute z Kyjovic a rovněž je uchovněn její bratr Uran z Kyjovic. V roce 2015 měla Rita svůj poslední vrh - vrh A - z tohoto vrhu jsou uchovněny dvě feny a to Annie a Angie z Kyjovic. I když v současné době už nepůsobí v chovu, dělá nám neustále společnost doma i na honech.

 CELIE DE JEAN BAPTISTE

V roce 2009 jsem si z Teplic dovezl fenku Celii, ale říkáme jí Sára. Od dnešního dne (28.9.2011) se po splnění podmínek chovnosti stala taky chovnou. V roce 2014 byla po ní uchovněna první fenka,  a to Vendy z Kyjovic a v Polsku je rovněž od r. 2014 uchovněna ze stejného vrhu fenka Vera z Kyjovic.  Úspěšný byl i vrh W, kde byli uchovněni dva jedinci a to Wega a Wigo z Kyjovic. Z vrhu Z je uchovněn pes Zart z Kyjovic, který zůstal u nás doma. V roce 2015 se narodil vrh B, ze kterého jsou uchovněny tři feny - Bonny, Brixie a Britany z Kyjovic. Sára porodila ještě vrh C a vrh D. Z vrhu C jsme si nechali fenku Corru z Kyjovic, kterou se nám nyní v roce 2018 na jaře podařilo uchovnit, a zůstane doma.

 

Náhledy fotografií ze složky Chovní psi a feny

 

 

Portrét





Kontakt

Chovatelská stanice Z KYJOVIC

PAVEL HERMANN
MARTINA JAROLIMOVÁ

742 91 VELKÉ ALBRECHTICE 46

tel. 00420739078755

p.hermann@seznam.cz


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>