Jdi na obsah Jdi na menu
 


OGAR Z BŘEZOVÉ STRÁNĚ

24. 10. 2016

2003-2012

Ogara jsem koupil v roce 2005 již jako dvouletého psa. Původní majitel mu říkal Huč, a protože byl na to zvyklý, jméno jsem mu ponechal. Jelikož měl zkoušky ve druhých cenách a jeho schopnosti byly na mnohem vyšší úrovni, všechny zkoušky jsme opravili na  I. cenu. Připravil jsem ho také na Všestranné zkoušky, kde i přesto, že jsme je absolvovali téměř se samými čtyřkami a počtem bodů 482,  jsme na ohradce s liškou spadli do II. ceny, ale alespoň jsme získali ocenění za Nejlepší pole. Absolvoval jsem s ním také výstavu, kde byl ohodnocen Výborný 1 a titulem CAC. Dále jsme v I. C a s titulem CACT v roce 2006 ukončili Mem. Dr. Michálka, kde Ogar opět dokázal své kvality. Jelikož všechny podmínky zařazení do chovu splnil včetně OLV, stal se chovným psem.

 

Dne 16. 4. 2008 v Nepřevázce u Mladé Boleslavi proběhlo Mistrovství světa Českých fousků, Jarní Field Trial. Běželo 33 Českých fousků (viz foto).  Zúčastnil jsem se tohoto závodu se s Ogarem. Závod pro nás dopadl velice dobře,  p. rozhodčím MUDr. Novotným byl ohodnocen  jako jeden z nejlepších,  prokázal opakovaný klid před srstnatou (zajíci byli všude, kam se člověk podíval), výborně běhal, hledání bylo přesně ve stylu plemene, bažanta vystavil na 50 m a ukázkově za ním postupoval. Dostali jsme šanci druhého běhu, ale bohužel jsme nenarazili na koroptve, které jsou podmínkou Jarního Field Trialu. Závodu se zúčastnili Čeští fousci z České republiky, Holandska a Belgie.

 Po tomto Trialu o krytí Ogarem projevila zájem slečna Lotte van Dijk z Holandska, která jim nakryla ještě v roce 2008 svou fenku Astu z Krotějovských lesů a z tohoto vrhu vzešla chovná fenka Storm Venaticus Major, kterou si Lotte po Ogarovi nechala a která po něm zdědila spoustu jeho výborných vlastností..

V roce 2008 se mé feně Eře z Rostěnic narodila štěňata po Ogarovi a z tohoto vrhu vzešel chovný pes Ricky z Kyjovic a chovná fena Rita z Kyjovic, kterou máme doma.

 Dne 14. 5. 2012  Ogar z Březové stráně  z důvodu vážné nemoci uhynul. Byl jeden z nejlepších.

 

Náhledy fotografií ze složky Ogar z Březové stráně

 
 

 

Portrét





Kontakt

Chovatelská stanice Z KYJOVIC

PAVEL HERMANN
MARTINA JAROLIMOVÁ

742 91 VELKÉ ALBRECHTICE 46

tel. 00420739078755

p.hermann@seznam.cz


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>