Jdi na obsah Jdi na menu
 


RITA Z KYJOVIC

9. 8. 2019

Rita se narodila u nás doma 1. 1. 2008 ze spojení Era z Rostěnic a Ogar z Březové stráně.

V srpnu 2008 získala na Speciální výstavě v Protivíně ve třídě dorostu ohodnocení Velmi nadějná

Ve dnech 7. - 8. února 2009 jsme se s ní zúčastnili Mezinárodní výstavy psů v Brně DUOCACIB. První den byla ohodnocena ve třídě mladých známkou Výborná 2, druhý den Výborná 1, CAJC.

Dne 4. 4. 2009 proběhla Národní výstava v Ostravě. Rita byla opět ohodnocena známkou Výborná 1, tentokrát v mezitřídě a získala titul CAC.

Dne 2. 5. 2009 jsme absolvovali Zkoušky vloh - Kravaře. Rita výborně hledala, krásně vystavila zajíce, uspěla v I. ceně a stala se vítězem těchto zkoušek.

Dne 19. 9. 2009 proběhly Podzimní zkoušky v Kylešovicích. I přes obrovské množství zajíců jsme uspěli a Rita se stala vítězem i těchto zkoušek.

Dne 24. 10. 2009 proběhly v Šilheřovicích OLV, kde Rita z hledání, vystavování i z povahy obdržela samé čtyřky a tím splnila poslední podmínku pro uchovnění.

Rita se stala chovnou fenou a začala nás doprovázet po honech. Porodila 4 vrhy štěňat a dala spoustu velmi kvalitních jedinců. Její vrozené lovecké vlastnosti, od aportů až po ostrost většina jejich potomků podědila a dělá radost svým majitelů.

Po Ritě bylo uchovněno několik jedinců. Z vrhu T - chovné feny Tina a Tara z Kyjovic, z vrhu U - Uran z Kyjovic a z jejího posledního vrhu dvě špičkové feny - Angie a Annie z Kyjovic. Angie máme doma a opravdu nám dělá radost. Annie je na jižní Moravě a nyní v roce 2019 je snad jednou z nejlepších fen v republice a to jak pracovně, tak i exteriérově.

Rita milovala lov, aporty, výstavy i přes to, že byla moc krásná i v exterkiéru, jí nic moc neříkaly. Společně s o rok mladší Sárou (Celie de Jean Baptiste) pracovaly na honech a  byly i doma na zahradě nerozlučná dvojka.

Bohužel Ritě nebylo dopřáno dožít se takového věku jako její matce Eře z Rostěnic, a tak bohužel i přes snahu lékařů dne 21. 6. 2019 odešla navždy. Její odchod byl velmi rychlý a dodnes máme před očima to splašené rychlé štěně, které aportovalo vše s takovou radostí a láskou, že se nedá nikdy zapomenout na její rozzářené oči, když byla chválena.

 

Náhledy fotografií ze složky Rita z Kyjovic

 

 

Portrét





Kontakt

Chovatelská stanice Z KYJOVIC

PAVEL HERMANN
MARTINA JAROLIMOVÁ

742 91 VELKÉ ALBRECHTICE 46

tel. 00420739078755

p.hermann@seznam.cz


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>